Welkom bij HvARTS vzw

Hondenschool voor Alle Rassen " TeamSpirit" vzw

Oorsprong van de naam" TeamSpirit"

Doelstelling:


Wij zijn een hondenschool waar alle rassen met of zonder stamboom welkom zijn.


Onze doelstelling:


Een gezonde recreatieve sportontplooiing, in de vorm van een hondenschool, te stimuleren.


Het algemeen welzijn van honden in het algemeen en de relatie tussen hond en begeleider in het bijzonder te bevorderen. Op een ontspannen, rustige, sociale, diervriendelijke werkwijze hondenliefhebbers en hond tot een hecht team te begeleiden. Dat welopgevoede honden beter aanvaard worden in de maatschappij en  dat onze welopgevoede honden onze werkwijze promoten om andere hondenliefhebbers te stimuleren aan deze openluchtsport deel te nemen.


Een waaier van trainingen/oefensessies wordt aangeboden, waaronder:


Gehoorzaamheid, agility, heropvoeding adoptiehonden en showtraining om dan later, indien je dat zelf wenst, deel te nemen aan wedstrijden, wandelingen of shows.


Historiek:


Hoe het allemaal begon.........


Debbie Giblen kwam op het idee een nieuwe hondenschool op te richten, omdat ze zich niet goed voelde in de hondenschool waar ze toen aangesloten was. De doelstellingen en werkwijze van de hondentraining strookten niet overeen met wat zij in gedachte had. Chantal Mols, Debbie's rechterhand stond direct achter dit initiatief. Na onderling heel wat ideeen uitgewisseld te hebben en het nodig achten dat er dringend gehandeld moest worden omdat er een groot tekort is aan hondenscholen voor alle rassen met of zonder stamboom met positief opbouwende trainingsmethode, beslisten ze allebei om er voor te gaan. Daarom besloten ze zelf een hondenschool op te richten. Ons eerste contact met de gemeente Beveren met een aanvraag voor het gebruik van een terrein gebeurde begin juli 2006. Vanaf toen is alles in sneltempo verlopen. Debbie en Chantal vonden nog enkele enthousiaste hondenliefhebbers die zich ook voor 100 %  wilden inzetten om deze school op te starten. En zo werd HvARTS op 9juli 2006 geboren. Op 10 september 2006 zijn we gestart met onze trainingen op de terreinen van Vrasene, waar we nu nog te vinden zijn, en op 12 september van datzelfde jaar werden alle officiele VZW statuten ondertekend door onze 5 stichters. Tijdens het eerste half jaar van het bestaan zijn we dikwijls op verre verplaatsingen geweest met onze honden, omdat we zelf nog niet voldoende materialen hadden om onze honden een correcte trainning te geven . De clubs die ons toen hebben geholpen zijn wij nog steeds heel erg dankbaar. Maar nu staan we er helemaal, eigen terrein, allerhande materialen voor de trainingen gehoorzaamheid, alle toestellen voor agility, een berging en zelfs onze eigen kantine waar onze honden ook welkom zijn.Oorsprong van de naam" TeamSpirit"


Onze twee initiatiefnemende dames stelden deze sterke naam voor.


Omschrijving: 

Begeleider met hond zijn een team

Wedstrijdspelers zijn een team

Alle groepen zijn een team

Alle vrijwilligers zijn een team

Alle kijklustigen zijn een team

Alle instructeurs zijn een team

Het bestuur is een team


Kortom iedereen die iets met de hondenschool te maken heeft hoort bij dit" TEAM ", die door toedoen van hun positieve  inbreng, hoe klein of hoe groot dat ook is, ervoor zorgen dat er steeds opgewekte - ontspannen - werklustige - praatgrage hondenliefhebbers de " SPIRIT " erin zullen houden.


Geniet, maak er een ontspannende bezigheid van. En heb geduld, véél geduld met je beste vriend. Denk erom, hij laat je nooit in de steek, in goede, triestige en zelfs slechte dagen staat hij altijd voor je klaar. Dus leer elkaar begrijpen. Het samen trainen /ontspannen moet een plezier zijn voor jullie alle twee.


Onze stichters:


Debbie Giblen - Chantal Mols - Renaat Covents - Christianne Beyltjens - Gilbert Anné